Jure Rajković osvojio 11. mjesto kao dio Hrvatske kadetske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u hrvanju

Datum objave: 28.08.2024

U periodu od 19. do 25. kolovoza održalo se Svjetsko prvenstvo u hrvanju za uzrast kadeta u Ammanu, Jordan.

Na ovom Svjetskom prvenstvu sudjelovale su gotovo sve države svijeta, a među njima bila je i Hrvatska s tri predstavnika. Trener reprezentacije poveo je hrvače koji kontinuirano rade i drže svoju poziciju u reprezentaciji Hrvatske. Jure Rajković predstavljao je Hrvatsku kadetsku reprezentaciju.

Jure Rajković nastupio je u kategoriji do 65 kg gdje je konkurenciju činilo 24 hrvača. U kvalifikacijskom krugu susreo se s predstavnikom Mađarske reprezentacije kojeg je pobijedio rezultatom 4:4. Nakon što se kvalificirao u osminu finala Jure se susreo s predstavnikom Uzbekistana od kojeg gubi rezultatom 9:0. Jure Rajković nakon poraza zauzima 11. mjesto na svijetu.

“Ovo je jedan veliki uspjeh za Pulu i hrvački klub Istarski borac, ali i istarsko hrvanje. Dosta teško se netko izbori za mjesto u reprezentaciji i dobije priliku otići na svjetsko prvenstvo.

Jure je jedan ozbiljan dječak koji žrtvuje sve za sport hrvanje. Svaki dan u dvoranu dolazi prvi, a odlazi zadnji. Kada svi odlaze u svlačionice nakon treninga on ostaje drillati svoje tehnike kako bi bio svakim danom sve bolji.

Stvarno je zaslužio biti dio Hrvatske postave za ovo svjetsko prvenstvo”, poručili su iz pulskog kluba Istarski borac.

Čestitke za ostvarenje uspjeha na ovom velikom i teškom natjecanju!